Middel 2

Bel ons

Geef je klant het gevoel dat hij de enige is!

smiling young call center manageress working with colleagues

 

Ons klantenbestand bestaat uit een grote, gevarieerde groep tandheelkundige organisaties. De meesten hebben een vaste contactpersoon die ons van instructies voorziet en de contacten onderhoudt. Deze belt of mailt regelmatig met onze telefonistes en bespreekt de relevante informatie.

 

Vanuit Solident tonen wij ons altijd zeer betrokken bij de activiteiten van de klant. Dit is ook een vereiste, want wij treden aan de telefoon altijd als eerste aanspreekpunt van zijn of haar bedrijf op. Het is dan ook van belang dat wij goed thuis zijn in de materie van de betreffende organisatie. Hierbij worden wij goed geholpen door de software waarmee we werken, waarin veel van de benodigde informatie vermeld staat. Dit verschijnt direct in ons scherm wanneer wij een gesprek voor een praktijk  aannemen.

 

Doordat wij zo vertrouwd zijn met de gang van zaken in de praktijk van onze klant, is het contact met de klant vaak informeel. De relatie is vaak als die van collega’s. Het is dan ook heel gebruikelijk dat een klant belt en zich meldt met: Hoi, met Anton! Anton verwacht dan dat wij direct weten wie hij is en wat voor bedrijf hij heeft en wat de lopende zaken zijn. Hij heeft terecht dit gevoel, want zoals ik net vertelde is de relatie met het bedrijf van Anton intensief. Wat Anton zich niet realiseert is dat er misschien wel meerdere klanten zijn die Anton heten, vanuit verschillende praktijken.

 

Een aardig fenomeen is ook dat Anton er ook niet bij stilstaat dat hij überhaupt niet de enige klant van onze telefoonservice is. De werkwijze van Solident is er namelijk op gericht dat iedere praktijk het gevoel heeft dat zij de enige is waar we voor werken. En net zoals wij de klanten van Anton te woord staan als een volwaardige medewerker van zijn praktijk, zo staan wij Anton persoonlijk te woord als hij ons belt.

 

Deze persoonlijke benadering vergt een goede organisatie. De informatie van de praktijken waar wij voor werken moet op ieder moment goed voor handen zijn voor onze medewerksters. Daarnaast verwachten wij dat onze telefonistes betrokken te zijn bij het wel en wee van de klant. Het maakt dat wij alle Antons weten te onderscheiden. Het maakt ook dat we daadwerkelijk een toegevoegde waarde voor onze klanten kunnen zijn, waarbij het ook voor de beller niet meer uitmaakt of hij een telefoniste van Solident aan de lijn krijgt, of een eigen medewerker van het bedrijf.